Što je iMall? iMall je internet trgovački centar gdje i Vi možete otvoriti trgovinu - brzo i besplatno! Više o iMall-u »

Velika knjiga aktivnosti i vježbi za razvoj fine motorike

iMall kategorija: Puzzle i igre

zvijezdice: 0.0

Opsežna ilustrirana zbirka aktivnosti, igara, vježbi i pjesmica za razvoj fine motorike. Igre predmetima, modeliranje, igre prirodnim materijalima, igre prstićima s pjesmicama.

Znanstvenici su u području fiziologije tijekom posljednjih desetljeća nepobitno dokazali da se vježbanjem fine motorike prstiju utječe na određene zone u kori mozga te potiče djetetov govor, radne sposobnosti, mentalne i kreativne potencijale. Gimnastika za prstiće osim toga pomaže mališanu u pisanju, crtanju, oblikovanju gline, ali i u svim ostalim oblicima igre i aktivnostima koje spadaju u životnu svakodnevicu djeteta.

Neprocjenjiva je uloga koje te vježbe imaju u proširivanju djetetova znanja o svijetu koji ga okružuje, razvoju pažnje, pamćenja, mašte. Roditeljima pak ove vježbe pružaju mogućnost da obogate i učvrste emocionalne veze sa svojim mališanima.
Ova je knjiga plod autoričina dugogodišnjeg praktičnog rada na razvijanju preciznosti koordinacije i snage pokreta prstiju u djece predškolske dobi.
U prvome dijelu knjige naći ćete opise zabavnih igara s predmetima koje je lako naći u svakoj kući: s krupicom i raznim žitaricama, čašicama od jogurta, dugmadi, itd.
Opisane igre, osim finoj motorici, pomažu razvijati brzinu reakcije, ustrajnost i druge kvalitete koje će djetetu jednog dana pomoći u školi.
U drugom dijelu knjige predlažemo mališanima da uz vodstvo odrasle osobe izrađuju osebujne modele od lako dostupnih materijala: papirnih salveta, ljuski jajeta, kutija od obuće itd. Time se pored razvoja fine motorike potiče i razvoj važnih vještina planiranja, samokontrole i samoprocjene, pomaže se razvoj urednosti , izdržljivosti i ustrajnosti – svega što je ključno za uspješno učenje.
Treći dio sadrži vježbe što ih djeca osobito vole jer tu se vježbe prstićima kombiniraju s recitiranjem zabavnih pjesmica. Tekstovi pjesmica napravljeni su tako da se broj pokreta prstićima u jednoj vježbi postupno povećava s 2 na 8, usporedno s rastom složenosti pokreta. Isprva su to jednostavne aktivnosti sa svakodnevnim predmetima: rad sa škarama, pokreti kojima se oponaša pranje, šivanje, zavrtanje vijaka itd. Zatim slijede zamišljene igre na glazbenim instrumentima. Slijed završava „oblikovanjem“ pomoću prstića različitih predmeta, biljaka i životinja.

Naglasimo još da su takve aktivnosti i vježbe neophodne djeci s poremećajima u razvoju govora, teškoćama u motoričkom razvoju i drugim razvojnim teškoćama. Na početku vježbe glasno pročitajte pjesmicu i izvedite vježbicu „kao za sebe“. Pritom pokažite potpunu zainteresiranost, izražajnost i glumačku vještinu. Zatim se pretvarajte da vam određeni pokret nikako ne uspijeva. Dijete će biti ponukano da vam pomogne i „nauči“ vas. To je izvrsno započinjanje zajedničke<

Naša najniža cijena:
134,10 kn

149,00Popust 10%

Već od 6 kn mjesečno

Spremi u listu želja

Artikal je u ponudi iMall trgovine

Planet Zoe Kontaktiraj iMall trgovinu!

Redovna cijena:
152,27 kn

Cijena s popustom za plaćanje uplatom ili pouzećem:
134,10 kn

Kartice jednokratno:
141,88 kn

Kartice 2-12 rata:
148,35 kn / već od 12,36 kn/mj

Kartice 13-24 rate:
152,27 kn / već od 6,34 kn/mj

Sigurna kupnja

iMall zaštita kupaca pokriva Vašu cijelu narudžbu - iznos artikala i poštarinu. Kupnja u iMall trgovačkom centru je zato 100% sigurna! Više »

Načini plaćanja

Kupovinu možete platiti pouzećem (gotovinom po primitku pošiljke), uplatom po predračunu ili karticama American Express, Diners, Visa, MasterCard ili Maestro. Više »

Poštarina i dostava

Iznos poštarine ovisi o masi artikala i broju paketa. Sve Vaše kupnje iMall dostavlja na cijelom području Hrvatske u roku 3 do 5 radna dana! Više »

Slični artikli u ponudi:

Komplet Prvi pojmovi - preklapalice (4 knjige) dob od 2+

Naklada Nika

0.0 zvijezdice

92,80 kn

116,00Popust 20%

Kašice

Naklada Nika

0.0 zvijezdice

57,00 kn

95,00Popust 40%

Ana i susjedi

Naklada Nika

0.0 zvijezdice

26,10 kn

29,00Popust 10%

101 način kako djetetu pokazati da ga volite

Naklada Nika

0.0 zvijezdice

22,75 kn

35,00Popust 35%

TIP OF THE WEEK #1 - Moj interaktivni priručnik za osobni i profesionalni razvoj

Naklada Nika

0.0 zvijezdice

55,20 kn

69,00Popust 20%

Naučite engleski u 7 dana

Planet Zoe

0.0 zvijezdice

159,00 kn

Tatina kuharica

Naklada Nika

5.0 zvijezdice

43,50 kn

145,00Popust 70%

Što sve Ana zna... Očuvanje prirode

Naklada Nika

0.0 zvijezdice

26,10 kn

29,00Popust 10%

Vaše dijete ima dijabetes?

Naklada Nika

0.0 zvijezdice

33,00 kn

55,00Popust 40%

Što sve Ana zna... Zdrava hrana

Naklada Nika

0.0 zvijezdice

26,10 kn

29,00Popust 10%

Thawte Mastercard Maestro Visa Verified by Visa Mastercard Securecode Diners American Express Corvus

Radimo na prilagodbi stranica za Vašu inačicu Internet Explorer preglednika.

Preporučujemo Vam da preuzmete noviji internet preglednik kao što je Mozilla Firefox, Google Chrome ili Internet Explorer 9 kako bi odmah pristupili iMallu.